Eurocon tuli ja meni. Tärkeimmän eli Vesan lisäksi siellä oli muutakin hauskaa seuraa ja mielenkiintoista ohjelmaa sekä ihan liikaa kebabbia ja olutta (ja majoneesia, miksi tanskalaiset laittavat majoneesia joka paikkaan?). Erityisen paljon pidin kunniavieraiden Stephen Baxterin ja Anne McCaffreyn luennoista ja haastatteluista. Molemmat kuuluvat lempikirjailijoihini ja oli kiinnostavaa kuulla heidän kertovan omin sanoin elämänvaiheistaan ja teostensa taustoista. Baxterilta onnistuin saamaan myös omistuskirjoituksen ostamaani kirjaan, mutta McCaffreyn signeeraustilaisuuteen oli sadan metrin jono! Ilmeisesti coniin oli kertynyt enemmän lohikäärmefaneja kuin kovan scifin ystäviä, tai sitten minulla oli Baxterin kanssa vain hyvä tuuri, kun onnistuin ehtimään ensimmäisten joukkoon.

Otin Euroconissa melko paljon kuvia, mutta en laita niitä tänne, koska laitoin ne jo Flickriin ja niitä on helpompi katsella sieltä. Kannattaa valita "View as slideshow", silloin kuvat tulevat oikeassa järjestyksessä.

Palasin takasin Ateenaan maanantaina lastattuna Kööpenhaminan lentokentältä ostamillani salmiakkisäkeillä. Tanskalaiset kyllä ymmärtävät mustan herkun päälle! Näiden pitäisi nyt riittää loppusyksyksi täällä. Viimeiset pari päivää ovat nyt menneet rauhallisesti kotosalla. Olen nauttinut auringosta terassilla lueskellen viime viikolla ostamiani arkeologiakirjoja. Ateenan yliopiston liepeillä keskustassa on rykelmä akateemisia kirjakauppoja, joissa on melko hyvä valikoima englanninkielisiä kirjoja. Ostin lähinnä kohtuullisen hintaisia opiskelijoille suunnattuja yleisteoksia arkeologian metodeista ja teoriasta yms. Spesifisemmät teokset – yksittäisten projektien loppuraportit tai erikoisalojen tutkimukset – ovat sen verran kalliita (yleensä yli 100 €) että halvemmaksi tulee kopioida niistä tarvittavat osat kirjastossa.

Eilen illalla oli upea täysikuu, jota yritin kuvata terassilta. Hämärällä valotusaika oli niin pitkä, että olisi varmaankin pitänyt olla jalusta kamerassa, koska vapaalla kädellä otettuna kuvista tuli aina epätarkkoja. Olen muuten oikein tyytyväinen nyt jo kolmisen vuotta vanhaan kameraani (Canon Powershot 95A), mutta huonossa valossa kuvaaminen sillä ei oikein onnistu (siksi noissa Euroconin bilekuvissakin kaikki on ylivalottunutta). Tai enpä tiedä löytyisikö kamerasta joku asetus hämärässä kuvaamista varten – onhan siinä vaikka mitä säätömahdollisuuksia, mutta yleensä tulee käytettyä vain muutamaa niistä. Tässä kuitenkin onnistunein täysikuukuvista.

933893.jpg

Tänään aamupäivällä kävin sitten taas tuttuun tapaan vihannestorilla. Tällä kertaa yllätin itseni jonkinlaisilla kirjavilla pavuilla. Ei taaskaan mitään tietoa miten näitä pitäisi valmistaa. Taidan vain keittää ne palkoineen päivineen ja testata tuleeko niistä syötäviä.

933894.jpg