Tänään oli kaunis ja aurinkoinen ilma, vaikkakin viileää. Koska tuntui siltä, että liikunta ei olisi pahitteeksi, päätin kiivetä noin puolen tunnin kävelymatkan päässä olevalle Lykavittos-kukkulalle. Täältä pohjoisesta päin, jossa asuntola sijaitsee, kukkulalle johtaa vehreällä metsikköisellä rinteellä mutkittelevien polkujen verkosto. Männyt tuoksuivat raikkaalta, linnut visersivät ja mehiläiset surisivat. Kiivetessä tuli lämmin uudessa villapaidassani (sellainenkin piti hankkia) ja takissani, eikä puiden katveessa edes tuullut, joten oli melko kesäinen olo. Päätin, että jos joskus muutan koiran kanssa Ateenaan, haluan asua Lykavittoksen juurella - tämän lähemmäs metsää Ateenassa ei taida päästä. Harmi vain, että sillä seudulla sijaitsevat käsittääkseni kaupungin kalleimmat asuinalueet. Näköaloilla ja raittiilla ilmalla on hintansa.

249471.jpg

Miten voi kaktuksessa olla näin herkullisen näköiset hedelmät? Joidenkin kaktusten hedelmät ovatkin kai syötäviä, mutta näistä en tiedä.

249477.jpg

Noin puolessavälissä matkaa huipulle on järkyttävän ruma ulkoilmateatteri, jonka oranssit muovipenkit pistävät ikävästi silmään kasvinvihreän ja kivenvalkoisen keskeltä. Kuulemma kesäisin siellä kuitenkin järjestetään suosittuja konsertteja.

Huipulla on pieni Pyhän Yrjön kappeli, törkeän kallis ravintola (kahvikupillinen 5 € - jätin väliin) ja näköalatasanne.

249464.jpg

Maisemat olivatkin sitten kiipeämisen arvoiset. Koko Ateena levittäytyi jalkojen juurelle. Nyt kun olen jo vähän enemmän tutustunut kaupunkiin, oli hauskaa bongata tuttuja paikkoja yläilmoista. Oli täysin pilvetöntä, mutta näkymät kauemmas olivat silti utuiset, luultavasti saasteen takia. Merelle asti näkyi kuitenkin hyvin.

249461.jpg

Ja siltä varalta että Akropolis ei erotu tuosta ylemmästä kuvasta, tässä vielä niin tarkka lähikuva kuin mihin kamerani (näihin olosuhteisiin aivan riittämätön) zoomaus kykenee.

249463.jpg

Onnistuin luullakseni paikallistamaan myös kotikadun, tosin rakennuksen tarkka sijainti oli liian hankala määritellä. Se on suunnilleen punaisen pisteen kohdalla.

249486.jpg

Susia Lykavittoksella ei enää näkynyt, mutta muita villieläimiä kyllä.

249465.jpg

Kesäisen tunnelman marraskuun alkuun toivat kukat ja hyönteiset.

249483.jpg


249467.jpg

Terveisiä vaan kaikille sinne pakkasenpuremaan Suomeen!