Alueella, jolla asuntola sijaitsee, on toripäivä joka keskiviikko. Aiempina viikkoina en ole saanut aikaiseksi mennä sinne vaan olen ostanut vihannekseni kaupasta, mutta viime keskiviikkona kämppäkaveri palasi torireissultaan niin houkuttelevan näköisten herkkukassien kanssa, että tällä kertaa päätin mennä.

Tori on pari korttelia tästä pohjoiseen. Yksi katu oli suljettu liikenteeltä, ja usean korttelinvälin matkalla pitkin katua oli tarjolla toinen toistaan mehukkaampia ja värikkäämpiä hedelmiä ja vihanneksia. Myyjät huutelivat mainoslauseitaan ja tuiman näköiseet ateenalaiset perheenemännät kulkivat ostoksilla vetäen perässään käytännöllisen näköisiä teräslankakärryjä. Kadun toisessa päässsä oli myynnissä myös kaikenlaista taloustavaraa, vaatteita, kenkiä, astioita, vessapaperia yms. Toisessa päässä oli kala- ja äyriäiskauppiaita sekä kukkamyyjiä.

Tuoretta pinaattia 1 €/kg! Mandariineja, suoraan puusta, lehdet vielä varressa kiinni, 1,50 €/kg! Kreetalaisia pieniä herkullisia kurkkuja, 1,20 €/kg! Kypsiä meheviä punaposkisia tomaatteja, 1,60 €/kg! Valtava kimppu tuoksuvia pinkin- ja violetinkirjavia neilikoita, 2 €! Vähän lähti mopo käsistä. Lopetin shoppailun vasta kun kädet tärisivät kassien painosta. En laskenut tarkkaan paljonko rahaa meni, mutta aloittaessani minulla oli lompakossa 15 € ja joitain kolikoita, ja lopettaessani oli joitain kolikoita.

Ruoan puolesta voisin muuttaa tänne vaikka pysyvästi. Niin, ja ilmaston: nyt on taas lämmennyt, tänään 18 astetta ja aurinkoista. Jos jotain täällä Suomesta ikävöin, niin en ainakaan marraskuista loskakeliä.

Nyt pitää sitten urakalla syödä kaikki ostokset. Onneksi siskoni tulee huomenna Ateenaan muutamaksi päiväksi, voin syöttää puolet hänelle. Kuvassa vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas: granaattiomenoita, mandariineja, viinirypäleitä, parsakaalia, pinaattia, purjoa, korianteria, sipulia, tomaattia, kurkkua, paprikaa ja iso kimppu neilikoita.

252934.jpg