Lämmin sää jatkuu, sandaaleille oli käyttöä heti tänään. Puolen päivän kävelyn jälkeen varpaat piti kylläkin laastaroida, mutta kaipa ne siitä karaistuvat. Olen harkinnut uusien aurinkolasien hankkimista joltakin kadunkulmassa partioivalta Guccin ja Diorin afrikkalaiselta jälleenmyyjältä. Vanhat henkkamaukasta vitosella vuosia sitten ostetut lasit tuntuvat jotenkin aikansa eläneiltä.

Tänään kävin instituutilla ja sain tarvittavat lupapaperit, joiden avulla pitäisi päästä käyttämään Ranskan ja Amerikan instituuttien kirjastoja. Kävin myös viemässä Kreikan museovirastolle hakemuksen “museokortista” jolla todistan olevani ulkomainen alan tutkija. Kortilla pääsee ilmaiseksi sisään kreikkalaisiin museoihin ja kulttuurinähtävyyksiin, kätevää! Kävin myös tutustumassa Pohjoismaiden instituuttien yhteiseen kirjastoon, josta saan oman työpöydän huomisesta alkaen. Hyvä juttu, että on joku “työpaikka” johon mennä aamulla, niin tulee selkeämpi rakenne päivän hommiin. Onkin melkein pakko tehdä töitä pääasiassa kirjastoissa, koska aineistoa ei lainata ulos ja kopiointiakin on rajoitettu. Onneksi on oma tietokone mukana, niin muistiinpanojen tekeminen käy sujuvasti. Saisikohan läppäriin vielä jonkun kannettavan skannerisysteemin, jolla voisi kopioida kuvia?

Palasin kotiin eli asuntolalle alkuillasta. Pöydällä odotti lappu, että käytävän vastapäinen pikku yksiö on vapaa ja voin muuttaa sinne. Vietin siis pari tuntia siirtämällä kamani (miten niitä voikin olla jo näin paljon?) uuteen huoneeseen ja järjestellen niitä. Tähän mennessä olen asunut kahden makuuhuoneen “solussa” jossa on yhteinen keittiö ja kylpyhuone. Yksiössä on oma kylpyhuone ja pieni keittokomero, tai oikeastaan neliömetrin kokoinen syvennys jossa on jääkaappi, astiakaappi, tiskiallas ja keittolevy. Se riittääkin ihan hyvin kahvi/teeveden keittoon ja fetasalaatin väsäämiseen, sen suurimittaisempaa kokkailua en ole ajatellut harrastaa.