Olenko muka joskus kehunut gyroksia? Hyvä ja halpa lounas, pah! Pirullisia
pieneliöpesäkkeitä, sanon minä*. Keskiviikkona söin lounaaksi petollisen ripulirullan ja illalla alkoi taas kuumevapina ja vessassa juokseminen. Koko torstain sairastin tehokkaasti, mutta perjantaiaamuna oli kummallisen terve olo. Perjantaipäiväksi uskaltauduinkin sitten kirjastoon, mutta illalla oireet iskivät jälleen. Kökötin koko viikonlopun kotona potemassa. Kuumetta ei enää ollut, mutta nollasta sataan syöksäykset vessaan epäsäännöllisin väliajoin (joskus monta tuntia, joskus kymmenen minuuttia - jännitystä elämään!) saivat olon kaikin puolin veteläksi (haha).

Kun tänä aamunakaan mitään käännettä parempaan ei ollut tapahtunut lepo-nesteytys-hoidosta huolimatta, kävin saman kadun apteekissa hakemassa jotain tuhdimpaa troppia. Olen aiemminkin pannut merkille, että täällä on todella paljon pieniä apteekkeja, melkein joka korttelissa omansa. Tässä tapauksessa oli erittäin hyvä ettei tarvinnut lähteä seikkailemaan kauemmas (vaikka tätäkin reissua varten otin Imodiumia). Täällä saa myös antibiootteja ilman reseptiä, kätevää. Apteekkari tosin varoitteli että jos ne eivät auta kahdessa päivässä, pitää mennä lääkäriin. Nyt sitten kaikki sormet ja varpaat ristiin että auttaa.

Se siitä tehokkaasta viimeisestä työviikosta sitten. Ainoa hyvä puoli tässä tilanteessa on se, että ehkä saattaisin laihtua hiukan, koska ruokahalu on normaaliin verrattuna lähes olematon, enkä oikein uskalla syödä muuta kuin tylsiä hiilihydraattiruokia. Jos dieetti koostuu neljästä palasta paahtoleipää hillolla ja kahdestakymmenestä kupillisesta teetä päivässä, kai sen jossain pitäisi näkyä?

Pannaan vielä loppuun kuva, jolla ei ole mitään merkitystä. Ehkä se voi symboloida sitä että synkimmässäkin pilvessä on hopeareunus. Tai jotain.

295277.jpg

*Jos tätä sattuu lukemaan joku Kreikkaan matkalle aikova, kyllä niitä gyroksia oikeasti uskaltaa syödä. Olen syönyt niitä varmaan 2-3 kertaa viikossa koko syksyn ajan, myös tästä samasta paikasta kuin viime keskiviikkona, ja tällä kertaa kävi vain huono tuuri. (Edellisessä mahataudissa epäilty nro 1 oli kaupasta ostettu salaatti.) Kannattaa varmistaa, että liha on kunnolla kypsää. Näin jälkiviisaana on helppo arvuutella, että olisiko gyrokseeni joutunut sittenkin mukaan hippunen raakaa lihaa, kun vartaaseen oli ladottu uutta lihaa kypsymään sen kypsän lihan päälle jota kokki vuoli alempaa.