Taas yksi viikonloppu vierähti, vaihteeksi terveenä. Lauantaina menin kaupungille varsinaisena tarkoituksenani hakea kirjakaupasta joku Ateena-opas, koska minulla on vain Lonely Planetin koko Kreikan kattava kirja, jossa on vain vähän tietoa Ateenasta. Ostinkin sitten kaksi opasta, ja mukaan tarttui myös Troijan Helenasta (tai Helena-myytistä) kertova kirja. Olen nyt ehtinyt lukea siitä muutaman luvun, vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Ostin myös hauskat kengät. Ne eivät kylläkään ole kreikkalaiset vaan espanjalaiset, kuten melkein kaikki kivat kengät tuntuvat olevan nykyään. Hmm, tuleekohan tästä kenkäblogi, kun on jo kaksi kuvaa kengistä? Tarkoitus olisi laittaa enemmän kuvia maisemista täällä, mutta unohdan aina ottaa kameran mukaan ulos lähtiessäni. Siispä taas kenkäkuva suoraan kotistudiosta.

223041.jpg



Sunnuntaina kävin aamupäivällä kävelyllä asuntolan lähellä sijaisevassa Areos-puistossa. Puisto on melko pieni, puolessa tunnissa sen jo kävelee ympäri. Oli kyllä kiva saada vähän liikuntaa kaiken koneella istumisen vastapainoksi. Puistossa vastaan juoksevien atleettien innoittamana harkitsin jo lenkkareiden ostamista, mutta koska olen aina inhonnut juoksemista, tuskinpa sitä täälläkään jaksaisin harrastaa. Kävellä voisin kyllä enemmänkin, kun arkipäivät menevät kirjastossa nyhjöttäessä.

Puiston käyttäjäkunta vaihteli penkillä makaavista spurgun näköisistä yksilöistä sunnuntaikävelyllä oleviin lapsiperheisiin. Hiekkapäällysteiset kävelytiet olivat siistejä ja avaria, mutta kasvillisuus sekavan ryteikköistä. Roskia oli mielestäni enemmän kuin suomalaisissa puistoissa – tosin täällä on kadullakin roskaisempaa. Suomalaisesta puistomeiningistä muistuttivat salavihkaisesti pusikkoon kuseskelevat miehet. Koiriakin näkyi täällä aurinkoisesta syyspäivästä nauttimassa.

223042.jpg

Eilen täällä oli muuten myös paikallisvaalit. En tiedä mitään kreikkalaisesta politiikasta, mutta kova kampanjatouhu on ollut päällä viimeisen parin viikon ajan. Minullekin on työnnetty kadulla käteen jos minkälaista lappua josta en ota mitään selvää. Olen kylläkin harjoitellut lukemaan kreikkalaisia nimiä vaalimainoksista, joita on joka bussipysäkillä.

Tänään palasin normaaliin päiväjärjestykseen ja vietin päivän taas kirjastossa. Samaa luvassa huomenna ja loppuviikon.